KESÄTYÖPAIKAT/ harjoittelupaikat 2017

Haku päättyi 31.1.2017. Valinnat on tehty. 2 on varasijalla.

Alle 15v EI SAA hoitaa palkallisena hevosia. Lasketaan vaaralliseksi eläimeksi.

Leireillä on yleensä 2 avustajaa ja 1 eläintenhoitaja oman väen lisäksi. Heinäkuussa tarvitaan eläintenhoitajia ja eläinten esittelijöitä. Lisäksi tarvitaan tilatyöntekijä.


Jäärämetsän eläintilalla järjestetään eläinleirejä. Lisäksi meillä käy ihmisiä rapsuttelemassa eläimiä.

Kesäksi tarvitsemme eläinrakkaita nuoria kausitöihin.

Nimike voi olla esimerkiksi leiriavustaja (14-17v), eläintenhoitaja (15-17v), unisieppari (2003-2002 syntyneet), harjoittelija, tilatyöntekijä...

TILATYÖNTEKIJÄ voi olla 14-17v "yleismies jantunen", joka korjailee, rakentelee, raivaa ja avustaa taitojensa mukaan. Kerro itsestäsi :)

Myös vajaakuntoinen nuori voi päästä mukautetusti töihin.

Uusi nuori saa 2 viikon kesätyöstä n. 380e ja ruoka. Tutulle nuorelle, jolle voi antaa enemmän vastuuta, palkkaus on hieman korkeampi.


Työaika on klo 7-22 välisenä aikana. Leiriläisten kanssa on mahdollista majoittua. Kesällä 2017 käytössä on kunnon teltat. Leirejä on eri teemoilla kesäkuussa. Leirilista löytyy kohdasta eläinleirit. Heinäkuussa olemme auki yleisölle. Vapaamuotoinen työhakemus sähköpostilla jaarapaa@jaarametsa.fi tai perinteisellä kirjepostilla Jäärämetsän eläintila, Linnanmäentie 41b, 62310 Voltti. Kerro, oletko kiinnostunut leiriavustajan vai eläintenhoitajan työstä, vai pystytkö tekemään molempia. Unisieppariksi haetaan myös vapaamuotoisesti, mutta kysythän huoltajalta ensin luvan. MUISTATHAN LAITTAA HAKEMUKSEEN YHTEYSTIETOSI.
http://www.puuliitto.fi/files/4866/Maaseutu-tes-2014-2017-paino.pdf
Leiriavustajan työtehtävät
 • leiriläisten ohjaaminen ja avustaminen
 • pienten leiriläisten vahtiminen
 • keittiössä avustaminen
 • 15v voi myös hoitaa eläimiä
Eläintenhoitajan työtehtävät
 • eläinten ruokinta
 • häkkien, karsinoiden ja tarhojen siivous
 • ponien harjaus ja talutus
 • asiakkaiden ohjaaminen eläintenhoidossa
Unisiepparin työtehtävät
 • leiriläisten ohjaaminen ja avustaminen
 • koti-ikävän yllättäessä lapsen rohkaiseminen
 • eläintenhoidossa avustaminen

Sieppari ei saa palkkaa, vaan viettää kesää vapaaehtoisena Jäärämetsässä.

Tietoa nuorille työnhakijoille/ työhön valituille

Ilmoitamme kaikille työtä/ unisiepparipaikkaa/ harjoittelupaikkaa hakeneille helmikuun loppuun mennessä, onko tullut valituksi. Toiset ovat hyvin ujoja puhelimessa, joten voit jo hakemuksessa kertoa, haluatko työhaastattelun puhelimessa vai paikan päällä. Jäärämetsässä ei tarvitse jännittää, eläimet ovat kesyjä ja ihmiset myös. Vinkkinä voisi sen verran kertoa, että paljastavalla asulla ei saa paikkaa, mutta hymyllä voi saada.

Meillä saa näyttää omalta itseltään, tatuoinneilla ja lävistyksillä ei ole merkitystä, mutta huomioithan, että roikkuvat korut ovat turvallisuusriski. Säänmukainen vaatetus, olemme paljon ulkona. Kumisaappaat ja tukevat kengät, crocsien tapaisilla ei saa tehdä töitä. Meiltä saa työhanskat tarvittaessa. Työkaveri tai asiakas voi olla kehitysvammainen tai maahanmuuttaja. Jos koet, ettet voi kohdella heitä tasavertaisena ihmisenä, tämä ei ole sinun paikkasi.

Ennen kesää pidämme perehdytyspäivän. Teemme työsopimuksen. 15-vuotias saa allekirjoittaa itse. Tuo verokortti töihin tullessasi.

Noudatamme maaseutuelinkeinojen työehtosopimusta. Nuoren palkka on 70% vaatimusryhmä 1 palkasta. Vaatimusryhmä 1 palkka on 8,29e/ tunti. 70% tästä on 5,80e/ tunti . Lomakorvaus on 9% palkasta eli 0,52e/ tunti . Ilta- ja lauantaityössä saa lisäksi 10% lisän 0,58e/ tunti . Huomioithan, että ensimmäisen työviikon sairaspäiviltä ei makseta palkkaa. Yli viikon - kuukauden pituisessa työsuhteessa sairaspäivien palkka on puolet työpäivän palkasta. Kuntien kesätyöntekijöiden palkka on yleensä 350e/ 2 viikkoa. Meillä se on minimissään 380e + ruoka eli ihan hyvä juttu.

Teemme työvuorolistat kesälle. Työaika on työnkuvasta riippuen 7-22 välisenä aikana. Nuoren työaika on pääsääntöisesti 6 tuntia/ päivä, korkeintaan 8 tuntia/ päivä. Vajaakuntoiselle voidaan sopia lyhyempi työaika. Työpäivät menevät useimmilla leirien mukaan. Meiltä saa ruuan työvuoron aikana, joten kerrothan ruoka-allergiat. Ruokatauko sisältyy työaikaan, koska kaikki syövät samassa tilassa yhtä aikaa. Leirin ajan tilalla yöpyvän työaika voidaan sopia myös kaksiosaiseksi, esim 3h aamupäivällä ja 3h illalla, väliin jäävä aika on vapaata. Huomioithan, että meillä ei ole mukavuuksia edes itsellä, huussi tulee tutuksi. Päihteiden käyttö alueella kiellettyä. Eläimiä saa kuvata ja kuvia julkaista sosiaalisessa mediassa. Asiakkaiden ja henkilökunnan kuvia ei saa julkaista. Leiriläisen lupa ei riitä vaan lupa tarvitaan huoltajalta. Työsuhteen päätyttyä meiltä saa työtodistuksen.